Tags

, , , ,


imzabenYolculuk İmza: Kızın ile başlamıştı. Çocukluğumuzdan gelen bir hayalin peşine takıldık ve yüzü aşkın kadın duyduğunda hayalimizin ucundan tutmuştu.Kızlar babalarına, hayatlarındaki ilk önemli erkeğe yazmışlardı. Posta kutumuza düşen her mektup bize bazılarını tanıdığımız, kimileri ile hiç karşılaşmadığımız insanların iç dünyalarının kapılarını açtı. Kızların babalarına yazdıkları mektuplar birleşip kitap olduğunda heyecanımız doruktaydı ve 114 kadının yüreği o zayfalarda atıyordu.

İmza: Kızın’la başlayan süreç İmza: Karın’da devam etti. Kızlar artık büyümüşlerdi ve sevgili, eş, hayat arkadaşı, hayal süsü erkeklerine yazdılar bu sefer mektuplarını. Sevgili Banu günler, geceler boyu bu mektupların hayat bulması için tek başına didindi.

Şimdi sırada İmza: Ben var. Bu sefer içim daha rahat çünkü sevgili Esra Banu’yu yanlız bırakmadı. “Kadınlar bu kitapta artık kime ne söylemek istyorlarsa söylesin, eteklerindeki taşlar dökülsün, eğer evladına kalsın diyorsa ona olsun mektup, yok patronu canını çok yaktıysa içini döksün, geçmişte kalan bir hesaplaşma varsa kapansın da yürek rahat etsin,” dediler. Hepsi birbirinden güzel 154 kadın mektuplarını yazdılar ve nihayet daha birkaç gün önce üçlemenin bu son kitabını elimize aldık. Ne derleyen, ne de mektup yazarı olarak son iki kitapta olmasam da bu üçlemenin hayatımdaki yeri hep ayrı olacak.

Diğer iki kitap gibi bu kitabın da geliri bağışlanacak. Bu sefer kitabın geliri TÜRGÖK, Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı’na gidecek. Bu derneğin kurucusu Av. Gültekin Yazgan’ın bir kitabı var, Kör Uçuş. Esra ile Banu bu kitaptan ve dernekten çok etkilendikleri için daha çok görmeyen kişi sesli ya da kabartma daha çok kitaba ulaşsın istemişler. Yani alacağınız her kitap ile görme engellilere ışık olacaksınız.

İmza:Ben  ekibini takip etmek çok kolay. twitter: @imzabenkitabi ve  

facebook: İmzaBen

Öyle yani…